top of page
banner website zomerconcert2024 800x500 150dpi.jpg

Het Apeldoorns Kamerkoor zingt de zomer tegemoet!

What Happens if…, dat is de grote vraag van ons komende zomerconcert over de liefde, rennende straten en girlpower! Deze grote levensvragen bezingen wij in de prachtige koorwerken van o.a. J. Dove, J. Brahms, A. Olsavsky en R. Schumann.

 

Daarnaast zullen Glòria Expósito Pérez (cello) en Fatou Sourang (piano) krachtige muziek van Nadia Boulanger en Carlos Gardel laten horen.
 

Kortom een concert dat je niet mag missen!
 

Je kunt kaarten bestellen voor ons zomerconcert. Klik op het plaatje hierboven, vul je gegevens in en reken direct af. De kaarten ontvang je dan in je mailbox.

Belangrijke informatie

  • In de voorverkoop kost een kaartje voor een volwassene EUR 13,-. Vanaf 11 juni vervalt de vroegboekkorting en is de prijs voor volwassenen EUR 16,-. Kinderen tot en met 12 jaar betalen EUR 5,-.

  • Het concert vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk, Paslaan 6 te Apeldoorn.

  • De deuren zijn open vanaf 19.15 uur. Rond 20.45 uur is het concert afgelopen.

We kijken uit naar je komst!

Promotiefoto HAK liggend oktober 2023.jpg

Wat is Het Apeldoorns Kamerkoor?
Begin 2022 heeft Hester Hentzepeter Het Apeldoorns Kamerkoor opgericht. Het bestaat nu uit zestien goed zingende, enthousiaste en gedreven vrouwen waarvan enkelen een professionele achtergrond hebben in de muziek. Als lyrische sopraan en dirigent is Hester een veelzijdig musicus. Ze begon haar opleiding aan de Kleinkunstacademie, studeerde klassiek zang aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde een dirigeeropleiding aan het Conservatorium van Utrecht. In 2017 verhuisde ze vanuit Amsterdam naar Apeldoorn en merkte dat daar behoefte was aan een nieuw, enthousiast en gemêleerd koor dat met passie zingt vanuit een grote liefde voor klassieke muziek. Hester voelt grote noodzaak om het beste uit haar koorleden te halen en zo met het koor een hoge kwaliteit neer te zetten. Ondanks dat het koor nauwelijks twee jaar bestaat, geeft het al sprankelende, intense concerten waar het publiek echt van geniet.

 

Het kamerkoor repeteert elke maandagavond in Gigant en zingt bekende en minder bekende werken in verschillende talen en verschillende stijlperioden van begin 16e eeuw tot heden. Het repertoire is gevarieerd en bestaat o.a. uit muziek van Brahms, Schumann, Mozart, Schubert, Bartók, Britten, Gjeilo, Bárdos, Kodály. Het koor zingt 3-, 4- of 5-stemmig, zowel a capella als met begeleiding.
 

Het publiek voelt al snel verbondenheid met het koor, zoals blijkt uit een greep uit de reacties op eerdere concerten:

"Wat een fantastisch concert, dankjewel! Mijn hart weet weer heel duidelijk waar het voor klopt"

 

"Ik vond het echt heel erg mooi! Mooie samenklank en goed te verstaan."

 

"Wat was het een mooi, helder en warm concert met bijzondere, afwisselende ingrediënten"

"‘t Was een heerlijke avond, zo harmonieus qua composities. Ook zuiver: prachtig!"

"Mijn gasten waren echt verrast door de kwaliteit, het volume, de samenklank en het gevarieerde programma. Omdat het pas ons tweede concert was, hadden ze dit echt niet verwacht"


Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hester Hentzepeter (oprichter en dirigent):

bottom of page