top of page
banner website kerstconcert2023 800x500px_150dpi.png

Het Apeldoorns Kamerkoor zingt de kerst tegemoet!

Je kunt hier kaarten bestellen voor ons kerstconcert. Kies de datum van je voorkeur, scan de QR-code of klik op de link, vul je gegevens in en reken direct af. De kaarten ontvang je dan in je mailbox.

tickets10dec2023.png

Kaarten voor zondag 10 december 2023, 19.30 uur:

https://www.ticketkantoor.nl/shop/HAKconcert10122023

Kaarten voor zaterdag 16 december 2023, 19.30 uur:

 

https://www.ticketkantoor.nl/shop/HAKconcert16122023

Belangrijke informatie

  • In de voorverkoop kost een kaartje voor een volwassene EUR 13,-. Vanaf 6 december vervalt de vroegboekkorting en is de prijs voor volwassenen EUR 16,-. Kinderen tot 18 jaar betalen EUR 5,-.

  • De concerten vinden plaats in de Doopsgezinde Kerk, Paslaan 6 te Apeldoorn.

  • De deuren zijn open vanaf 19.15 uur. Rond 21.00 uur is het concert afgelopen.

  • Bij goed weer serveren we je na afloop thee met kerstbrood.

We kijken uit naar je komst!

Promotiefoto HAK liggend oktober 2023.jpg

Wat staat er op het programma?
Zorgvuldig is nagedacht welk kerstprogramma we je dit jaar bieden. Hoofdonderdeel is A Ceremony of Carols van Benjamin Britten (1913 – 1976), één van zijn beroemdste meesterwerken. Hij schreef ze in de Tweede Wereldoorlog, midden op de Atlantische oceaan, toen hij terugreisde van de Verenigde Staten naar Engeland. Aan de hand van middeleeuwse en vroeg-Engelse literatuur componeerde hij ze. Toen hij klaar was had hij een ‘bundel’ van zes liederen, maar was hier nog ontevreden over. Uiteindelijk kwam hij met een elfdelig werk. A Ceremony of Carols is geschreven voor koo
r, sopraan solo, alt solo en harp. Onze solisten zijn koorlid Marianne Smit (harp), Hester Hentzepeter (sopraan), koorlid Anouk Huiskes (mezzosopraan 16 december), en gastsoliste Karen Langendonk (mezzosopraan 10 december).


Daarnaast staan er nog verschillende Engelse kerstliederen en ook Hongaarse en Finse liederen op het programma. Deze worden afgewisseld met muzikale intermezzo’s van harp en dwarsfluit, bespeeld door respectievelijk Marianne Smit en Barbara Merlijn. Het afwisselende concert is toegankelijk voor kenners, maar ook voor mensen die niet gewend zijn om naar klassieke muziek te luisteren.
 

Wat is Het Apeldoorns Kamerkoor?
Begin 2022 heeft Hester Hentzepeter Het Apeldoorns Kamerkoor opgericht. Het bestaat nu uit zestien goed zingende, enthousiaste en gedreven vrouwen waarvan enkelen een professionele achtergrond hebben in de muziek. Als lyrische sopraan en dirigent is Hester een veelzijdig musicus. Ze begon haar opleiding aan de Kleinkunstacademie, studeerde klassiek zang aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde een dirigeeropleiding aan het Conservatorium van Utrecht. In 2017 verhuisde ze vanuit Amsterdam naar Apeldoorn en merkte dat daar behoefte was aan een nieuw, enthousiast en gemêleerd koor dat met passie zingt vanuit een grote liefde voor klassieke muziek. Hester voelt grote noodzaak om het beste uit haar koorleden te halen en zo met het koor een hoge kwaliteit neer te zetten. Ondanks dat het koor nauwelijks twee jaar bestaat, geeft het al sprankelende, intense concerten waar het publiek echt van geniet.

 

Het kamerkoor repeteert elke maandagavond in Gigant en zingt bekende en minder bekende werken in verschillende talen en verschillende stijlperioden van begin 16e eeuw tot heden. Het repertoire is gevarieerd en bestaat o.a. uit muziek van Brahms, Schumann, Mozart, Schubert, Bartók, Britten, Gjeilo, Bárdos, Kodály. Het koor zingt 3-, 4- of 5-stemmig, zowel a capella als met begeleiding.
 

Het publiek voelt al snel verbondenheid met het koor, zoals blijkt uit een greep uit de reacties op eerdere concerten:

"Wat een fantastisch concert, dankjewel! Mijn hart weet weer heel duidelijk waar het voor klopt"

 

"Ik vond het echt heel erg mooi! Mooie samenklank en goed te verstaan."

 

"Wat was het een mooi, helder en warm concert met bijzondere, afwisselende ingrediënten"

"‘t Was een heerlijke avond, zo harmonieus qua composities. Ook zuiver: prachtig!"

"Mijn gasten waren echt verrast door de kwaliteit, het volume, de samenklank en het gevarieerde programma. Omdat het pas ons tweede concert was, hadden ze dit echt niet verwacht"


Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hester Hentzepeter (oprichter en dirigent):

bottom of page